De Helende Reis Methode – informatie

Marion Gulpers van True Insight is een door Brandon Bays zelf opgeleide en officieel erkende Journeytherapeute!

Marion Gulpers - True InsightDe Helende Reis, The Journey ®, is een methodiek die is ontwikkeld door Brandon Bays. Het is een krachtige manier om oorzaken van een mentale blokkade of emotioneel probleem, depressie, angsten, trauma, fysieke klacht, etc. te verwerken en te helen.

Het kenmerkende van De Helende Reis is dat je middels intern onderzoek de hele cirkel rond maakt: van bewust maken van de blokkades en de gevoelens, naar de innerlijke dialoog en het doorvoelen ter verwerking van de opgeslagen emoties met als gevolg uiteindelijk de vergeving in jezelf vinden. Als afronding ervaar je de heelheid in jezelf.

“De Helende Reis is een krachtige manier om verdriet en blokkades alle ruimte en aandacht te geven om zo uiteindelijk tot verwerking en heling te komen. Om met cliënten de omslag te mogen ervaren van diep verdriet naar troost en zelfs bevrijding en levensvreugde, is telkens weer magisch…”  Marion Gulpers
Brandon Bays - The Journey - De Helende Reis

(Trauma) verwerking tot op celniveau

In De Helende Reis methode  worden verschillende technieken op een zodanige wijze samengevoegd dat een werkelijke, diepgaande genezing plaats kan vinden. Je wordt je niet alleen bewust van wat er ligt, maar gaat in de sessie ook door het hele proces van verwerken. Dit gaat zo diep dat zelfs op celniveau de imprint van de emotie opgelost wordt. In dat opzicht is De Helende Reis werkelijk uniek. De methodieken die in een Helende Reis – Journey samenkomen zijn o.a. NLP, Voice Dialogue, Emotioneel Lichaamswerk, EMDR,  Systemisch werk, Mindfulness, Regressie en Hypnose technieken. De kracht van het werk schuilt in de combinatie van al deze methodieken waardoor er diep en helend op alle lagen gewerkt kan worden en lichaam en geest weer met elkaar in verbinding komen.

De Helende Reis Healing

Bij True Insight is het mogelijk om te kiezen voor een Helende Reis Healing. Tijdens de Helende Reis lig je dan op een comfortabele bank en zal ik het proces ondersteunen door op belangrijke momenten eveneens healing in te zetten. Zo kan er makkelijker en dieper gewerkt worden.

Er zijn verschillende soorten reizen:

  • Emotionele Reis: intern onderzoek voor algemeen emotionele problematiek.
  • Fysieke Reis: intern onderzoek voor lichamelijke klachten.
  • Designer Reis: een volledig op de cliënt afgestemd intern onderzoek dat een combinatie is van verschillende soorten reizen waardoor zowel een diepgaande emotionele als fysieke heling plaats kan vinden.
  • No-Ego Reis: intern onderzoek in de oer-pijn of oer-angst waar het ego op steunt. Los van je ego kun je zijn wie je werkelijk bent.
  • Levensdoel Reis: intern onderzoek naar je persoonlijke levensdoel. Waartoe ben je hier?
  • Reis van Overvloed: Ervaar je overvloed in je leven of eerder schaarste? Je kunt op ieder gebied onderzoeken waar je jezelf saboteert in het ervaren van overvloed: relaties, geld, gezondheid en vitaliteit, spiritualiteit etc.

Je kunt voordat je een proces gaat doen het boek van Brandon Bays lezen. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe het proces werkt zodat je weet waar je voor kiest. Of neem contact met mij op om dit te bespreken en te bepalen of het lezen van het boek behulpzaam is. Het lezen van het boek is namelijk niet noodzakelijk om een goede Reis te kunnen ondergaan. Zorg er wel voor dat je na een Helende Reis de rest van de dag vrij hebt zodat je goed voor jezelf kunt zorgen en je je activiteiten kunt afstemmen op je behoeften.

Klik hier voor informatie over De Helende Reis voor kinderen

Klik hier voor artikelen over De Helende Reis methode

Reconnective Journey en Soulretrieval

Bij Marion Gulpers bestaat de mogelijkheid om Reconnective Healing te combineren met Journey werk. Op die manier ontstaan een Reconnective Journey.

Mocht er sprake zijn van vorig leven energie of voorouderenergie, dan kan ik als aanvulling op De Helende Reis een Soulretrieval aanraden. Met Soulretrieval kan er energetisch gewerkt worden emotioneel, fysiek en energetisch niveau en zelfs op ziele niveau. Zo kunnen oude energetische patronen die niet bij je horen, losgelaten worden. Klik voor meer informatie hier.

EFT als aanvulling op De Helende Reis werk

De  Helende Reis methode is een grondige trauma verwerking methode. De aard van het werk maakt dat het hoofdthema van de Reis altijd grondig wordt uitgewerkt. Vaak worden er ook subthema’s geraakt die in een andere Reis centraal kunnen staan.  Door EFT aan te leren, kun je thuis met je Helende Reis ervaring deze thema’s zelf al verder uitwerken.   Dat maakt je onafhankelijker en zorgt dat je dieper en breder kunt werken.

Mail naar marion.gulpers@trueinsight.nl voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak voor een intake of een sessie.