Voedingsadvies

Marion Gulpers van True Insight helpt je met het opstellen van een persoonlijk voedingspatroon dat ondersteunend is in het oplossen van je huidige klachten en preventief werkt naar de toekomst toe. Het voedingsadvies wordt opgesteld mede naar aanleiding van de uitgebreide klachten historie (anamnese), de bevindingen van de Levend Bloed Analyse en, indien gewenst, een Bio-Fotonen Resonantie Analyse. Het advies is gericht op het verminderen van de klachten en houdt rekening met de persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden.

Het belang van gezonde voeding

Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en teveel zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose.

Verzuring kunnen klachten veroorzaken op jonge leeftijd, denk daarbij aan haaruitval, acne, zweetvoeten, maag- en darmaandoeningen. Echter op latere leeftijd kunnen ernstige aandoeningen optreden zoals reuma, artritis en artrose, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.

Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat ze de samenhang niet kennen. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.

3 oorzaken van verzuring:

1. Voeding en leefwijze
2. Stress
3. Straling

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in het skelet, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis.

Het is dus zeer belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren en de reeds opgestapelde gifstoffen af te kunnen voeren. Door onze verkeerde eetgewoonten en moderne drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo een ‘goede gezondheid’ te behouden. De belangrijkste manier om dit te doen is met behulp van mineraalrijke voeding. Helaas loopt de kwaliteit van onze voeding door de moderne kunstmatige teelwijze sterk achteruit. Suppletie is dan een behulpzame uitweg. Elk advies wordt bij True Insight uitgebreid getest en is afgestemd op de persoonlijke situatie.

Bel voor meer informatie 0655 988 689 of mail naar marion.gulpers@trueinsight.nl