EFT – Emotional Freedom Technique

EFT behandeling

EFT staat voor “Emotional Freedom Technique”. Het is een manier om van je fysieke en emotionele klachten af te komen via acupressuur. Bij trauma en fobie is het resultaat +85%. Je ont-spant lettelijk het lichaam en de emotionele lading. EFT is ontwikkeld door Gary Graig.

EFT werkt met acupressuur die je toepast op specifieke meridiaan punten terwijl je in contact bent met een specifieke emotie, klacht of probleem. Bij deze techniek is het niet nodig volledig in de emotie te duiken waardoor hij erg geschikt is voor mensen die het contact met hun gevoelens en emoties nog moeilijk vinden. Door de acupressuur op de EFT punten ontlaadt je de emotie of haal je de spanning van herinneringen of angsten af. Het doet je niets meer na de behandeling en je ervaart dat het loslaten is.

Er worden opmerkelijke resultaten behaald met EFT. Mensen worden op een zachte manier bevrijd van pijn, trauma’s, fobieën, spanning, stress of paniekaanvallen maar ook van een scala van andere  klachten. Want zoals gezegd, is deze methode is ook heel goed geschikt om spanning in het fysieke lichaam te ontladen. Op die manier kan er gericht gewerkt worden met fysieke pijnen en blokkades. 

 

EFT punten
Hoe werkt EFT?

Emotioneel belastende gebeurtenissen of trauma’s zorgen ervoor dat de sterke gevoelens die in het moment ervaren worden zich vastzetten in het lichaam, en wel in het celgeheugen. Iedere keer als je geconfronteerd wordt met een situatie die bewust of onbewust die specifieke emotie raakt, loopt de energie op dat punt vast. Het is een soort kortsluiting. Door EFT kun je deze kortsluiting opheffen waardoor je niet meer hoeft vast te lopen in specifieke gevoelspatronen.
Het is een makkelijke techniek die iedereen snel kan leren en thuis zelf kan toepassen. Hierin is deze techniek uniek.

 

EFT voor kinderen
EFT voor kinderen

Omdat EFT zo’n eenvoudige techniek is, is het voor kinderen erg prettig om er mee te werken. Bij kleine kinderen kun je indirect werken (via de moeder en/of de vader) in de aanwezigheid van het kind of zelfs zonder dat het kind aanwezig is. Daarbij is het voor kinderen die wat ouder zijn heerlijk om een “trucje” te kennen waarmee ze zichzelf kunnen helpen, waar en wanneer ze maar willen!

 

EFT als aanvulling op Helende Reis werk

De  Helende Reis methode is een grondige trauma verwerking methode. De aard van het werk maakt dat het hoofdthema van de Reis altijd grondig wordt uitgewerkt. Vaak worden er ook subthema’s geraakt die in een andere Reis centraal kunnen staan.  Door EFT aan te leren, kun je thuis met je Helende Reis ervaring deze thema’s zelf al verder uitwerken.  Dat maakt je onafhankelijker en zorgt dat je dieper en breder kunt werken.

EFT kan aangeleerd en gebruikt worden als aanvulling op Healing en op bio-resonantiebehandelingen.

Mail naar marion.gulpers@trueinsight.nl als je vragen hebt of voor het maken van een intake of een EFT afspraak.