Kinesiologie

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is de leer van de spieren en de gewrichten. Het is een vinding van Amerikaanse chiropractors die rond 1950 de samenhang ontdekten tussen spiergroepen, meridianen en organen. Verstoringen van organen kunnen worden opgespoord door spiergroepen op afwijkende spierspanning te testen. Op dezelfde wijze worden ook chakra onbalansen, emotionele blokkades, chemische verstoringen en voedingstekorten opgespoord.

Het feit dat kinesiologie gebruikt kan worden als diagnosemethodiek heeft te maken met lichaamsintelligentie. Het lichaam voelt, signaleert en reageert op voedsel, nachtrust, werkdruk, spanning en gedachten. Ons lichaam kan ons belemmeren of stimuleren ten aanzien van ons bewustzijn, creativiteit en vitaliteit.

Ieder stof die met het lichaam in aanraking komt, brengt door de energetische informatie in die stof een reactie in het lichaam te weeg. Een stof die door het lichaam als negatief ervaren wordt, veroorzaakt een zwakke spiertest. Vergelijk het met de reactie van het lichaam als je heftig schrikt. Als dit gebeurt terwijl je bijvoorbeeld een dienblad vasthoudt, dan weten we allemaal wat er gebeurt: je verliest heel even de controle over de spieren en het dienblad valt uit je handen: je spieren verzwakken heel even. Dit is wat er gebeurt als je het lichaam test. Schadelijke stoffen zorgen voor een zwakke test, positieve voor een sterke test.

Voorbeelden van testgebieden

Met kinesiologie kun je een volledig natuurgeneeskundig onderzoek plegen. Je kunt het lichaam scannen op lichamelijke problemen maar ook op energetische en emotionele blokkades. Maar niet alleen weet ons lichaam heel goed aan te geven waar de problemen liggen, ook kan het aangeven waar behoefte aan is, wat de stappen zijn die genomen dienen te worden om tot een holistische genezing te komen. Symptomen kunnen heel eenvoudig herleid worden tot de oorzaak en van daaruit kan een behandelplan ontstaan. Tevens kan kinesiologie gebruikt worden om middelen uit te testen op hun effectiviteit.

Het kinesiologisch onderzoek bij True Insight wordt ondersteund door het werken met de Bio-tensor. Dit geeft een nog objectiever resultaat en maakt subtiele verschillen tussen de reacties beter zichtbaar.

 

Mail naar marion.gulpers@trueinsight.nl als u vragen heeft of een afspraak wilt maken.