The Work – Byron Katie – Cognitieve Transformatie methode

The Work” is ontwikkeld door Byron Katie. Het is een Cognitieve Transformatie methode die je helpt eenvoudig en radicaal mentaal onderzoek te doen naar belemmerende conditionering en overtuigingen. Met The Work ga je op een effectieve manier aan de slag met je eigen overtuigingen en krijg je helderheid in de patronen die ontstaan zijn vanuit die overtuigingen.

Door vervolgens op een directe manier te ervaren hoe het is om vrij te zijn van deze overtuigingen, maak je je bewustzijn open voor de mogelijkheid deze overtuigingen te transformeren los te laten. Er ontstaat een opening voor het werken aan diepere heling op emotioneel gebied zodat je vrij en gelukkig in het leven kunt staan. Je kunt The Work toepassen op je relaties, jezelf, je lichaam, werk, geld: alle denkbare situaties.


“We raken niet verstoord door wat er om ons heen gebeurt maar door onze gedachtes er over.” – Epictetus (50 AD – 138 AD) –

In een individueel begeleidings traject wordt samen gekeken naar de gebieden waar je niet tevreden mee bent in je leven. Dit kan in bepaalde situaties of relaties zijn, in werk en/of privé. Vervolgens wordt gekeken naar de overtuigingen die, bewust of onbewust, een belangrijke rol spelen in je leven. Deze overtuigingen worden zodanig onderzocht dat je gaat ervaren hoe je leven er uit ziet wanneer je vrij bent van deze beperkende overtuigingen. Vaak treedt dan al een diepe helende werking op. Wanneer deze overtuigingen wegvallen ervaar je meer vrijheid en kracht om het leven te leiden zoals je het wilt. Een ander belangrijk resultaat is een sterke verbetering van je relaties. Je leert The Work toepassen in je leven zodat je zelf je eigen healer kunt zijn.

Een andere belangrijke werking van deze methodiek is dat je steeds meer en makkelijker contact leert maken met je gevoelswereld. Iedere keer als je je denken onderzoekt in The Work, onderzoek je tevens welke emotie dit in je aanraakt of opwekt. Zo leer je steeds makkelijker te switchen van je denken naar je gevoel. Mochten bepaalde overtuigingen zodanig steunen op hardnekkige emotionele blokkades dat de vrijheid niet goed van het denken in het voelen en handelen door kan dringen, dan is The Work een mooi aanzet tot het hanteren van dieper werkende technieken zoals bijvoorbeeld De Helende Reis.

Intensief traject

Om The Work volledig te kunnen toepassen in alle mogelijke relaties en situaties van uw leven wordt een traject geadviseerd van 5 sessies van 1 tot 1,5 uur. De begeleiding met behulp van The Work kan tevens per telefoon gedaan worden. De kosten over online / telefoon sessies zijn hetzelfde als de kosten voor sessies in de praktijk zelf.

 

Mail naar marion.gulpers@trueinsight.nl als je vragen hebt of voor het maken van een intake of een gerichte afspraak voor The Work.