Ervaringen van cliënten

“Hi Marion,
You know what? I still feel soooo good after I started with all the supplements you recommended me, it is a real miracle! I would not have survived another 3 months like the situation was, I was so heavily depressed that I did not know how to survive the day even…I’m so glad this crazy period is over! Thank you so much for your amazing support 🙂 You saved me and my family.
Lots of hugs,
T. W.” (39 jaar, productmanager)

“Een Helende Reis, met Marion als therapeut, is een buitengewone ervaring. Toen ik mijn eerste Reis begon bevond ik me sinds 4 maanden in een pijnlijk rouwproces. Tijdens die 4 maanden heb ik gedaan wat ik kon om er doorheen te komen. Maar het lukte me niet om diep genoeg te gaan. Meteen al tijdens die eerste zitting heeft Marion me door de pijn van dat proces heen geholpen. Zij deed dat met zachtheid en toch stevig. Meelevend en met compassie. Dat is nu 4 maanden geleden. En de pijn is niet meer teruggekomen.
In totaal heb ik nu 8 maal zo’n Reis gemaakt, telkens met Marion als begeleidster. Duurt altijd een paar uur. Marion is niet krenterig met de tijd. Het wordt iedere keer een nieuw proces, en dat heeft telkens z’n eigen verloop in de tijd. Ieder van die processen had een eigen karakter. Het leverde altijd iets waardevols op in de zin dat ik me er vrijer en sterker door ben gaan voelen. Meer open, zowel naar anderen als naar m’n eigen binnenste.”

P. v T. (81 jaar, Psychiater)

“Na 6 maanden met het middelen advies aan de slag te zijn geweest, is de chronische vermoeidheid van meer dan 10 jaar eindelijk opgelost! Ik heb gewoon weer de hele dag en zelfs de avond energie! Ik heb geen enkele behoefte meer om overdag een dutje te doen. Ik voel me krachtig, blij en dankbaar!”
Maria (50 jaar, zzp’er)

“Dag Marion, Dankjewel, het gaat al beter met me na de Helende reis. Ik voel opluchting en meer rust. Fijn!  Ik vind het ook heel fijn hoe je alle ruimte en aandacht voor me had. Dit heb ik bij andere therapeuten niet op deze manier ervaren. 🙏
A. K. (40 jaar, psychologe)

“Een vriendin van me had me getipt over de Helende Reis methode aangezien ik destijds niet zo lekker in mijn vel zat. Inmiddels heb ik verschillende sessies ondergaan en kan ik niet anders dan toegeven dat deze sessies een uiterst positief effect op mijn leven hebben gehad.
Het is, naar mijn idee, een intense vorm van therapie die gericht is op de genezing van de kern van de problematiek. De therapeut begeleidt je door de (intense) pijn en verdriet heen zodat je daarna oprechte opluchting kan ervaren.
Ik had, net zoals zovelen, in de loop der jaren allerlei tactieken mezelf eigen gemaakt om niet tot de ware kern van mijn verdriet te hoeven komen. Tijdens andere vormen van therapie werd als het ware de druk van de ketel gehaald maar tot een echte confrontatie met de kern kwam het steeds niet.  Na verloop van tijd kwamen dezelfde (emotionele) problemen dan ook weer terug.  Tijdens de Helende Reis was het ontwijken van de bron van mijn verdriet geen optie meer; samen met de therapeut, Marion Gulpers,  ben ik de confrontatie met de kern van mijn pijn aangegaan waardoor ik op de lange termijn diepgaande veranderingen heb gemerkt.
Marion straalt vertrouwen uit en is zachtaardig waardoor ik me makkelijk kon overgeven. Daarnaast is ze betrokken, ze weet nog wat er tijdens een vorige Helende Reis is gebeurd, en kan daardoor goed in het moment beslissen of een bepaalde situatie van belang is en je zo ondersteunen om terugkerende pijnen aan te gaan. Bij mij heeft het met name een knagend gevoel van eenzaamheid weggenomen en rust & vertrouwen opgeleverd, iets dat ik iedereen gun!”
B. van Aert (29 jaar, Docent en Pedagogisch hulpverlener)

“ Verder kan ik je vertellen dat ik me al veel beter voel, dat ik een  natuurapotheek gevonden heb in mijn stad en dat ik al een kilo ben afgevallen deze 10 dagen !!  Whoow, ik voel me ook veel beter.
`s Avonds heb ik bijna geen melatonine nodig om in te slapen en tot mijn grote verbazing begin ik al om ca 22.00 te geeuwen. Iets wat ik de laatste 4 jaar niet meer heb gedaan. Gek, he, hoe wij ons kunnen wennen aan verkeerde manieren van leven ! Tot de volgende keer,

M. J. ” (66 jr, zangcoach)

“Marion heeft me in juni dit jaar twee keer meegenomen op Helende Reizen. Al zolang ik me herinner heb ik last van sombere periodes. Ik ben nu 40, en zolang ik beschik over taal ken ik deze onderstroom. Het leven voelt dan eindeloos zwaar en zinloos. Niks leuks aan, en wat is er nou de bedoeling van?
Ik wist niet precies wat ik van zo’n Helende Reis moest verwachten, en of het iets voor mij zou zijn. In ons eerste telefoongesprek merkte ik gelukkig dat Marion zeer sensitief en empathisch is. Daarom durfde ik me open te stellen. Wat me overtuigde om een sessie met haar te doen, was toen Marion zelf iets persoonlijks deelde dat zij in een eigen Helende Reis had ontdekt.
Ik had niet verwacht dat ik in het proces van de Helende Reis daadwerkelijk de oneindige bron van licht en energie waar we allemaal deel van uitmaken zou ervaren. Toch gebeurde het; en het was prachtig.
Ook heb ik ervaren waarom het voor mij zo moeilijk was deze bron direct te kennen. Ik ben tot inzicht gekomen over de energetische waarde van gebeurtenissen en relaties uit mijn eigen verleden en uit dat van de families van mijn beide ouders. De energetische waarden zijn in de sessies “her-eikt”, waardoor ik mijn familieleden, relaties, plekken en objecten nu anders ervaar. Met andere woorden, van situaties en acties die ik vroeger negatief labelde, heb ik doorvoeld dat zij met en uit liefde zijn ontstaan.
In mijn dagelijks leven merk ik dat ik nu makkelijker met negatieve emoties kan omgaan, en dat stressvolle situaties me niet meer zo uit het veld slaan. Bijvoorbeeld het feestje van mijn dochtertjes afscheid op de crèche afgelopen donderdag: het lukte me om geheel, ook emotioneel, aanwezig te zijn! In plaats van alleen als stresskip, zoals ik mezelf ken bij dit soort gelegenheden.
Het was een bijzondere ervaring, die ik iedereen van harte toewens. Ik ben overtuigd geraakt dat iedereen zo’n ervaring kan hebben. Er is wél moed, vertrouwen en betrokkenheid voor nodig. Aan alle drie heeft Marion een voor mij doorslaggevende bijdrage geleverd. Ze stuurt stevig op proces, maar laat de inhoudelijke leiding volledig over aan jou, de cliënt. Daarbij verstaat ze de kunst om bij je te blijven, ook als je niet met woorden duidelijk kunt maken waar je precies bent.
Verder heeft Marion een grote rugzak om uit te putten; zij kent diverse technieken en bronnen en put daar vrijelijk uit, zodat je met meerdere middelen naar huis gaat om het ervarene in je dagelijks leven te verankeren.

Marion, dankjewel, dit was een uniek kado – er zijn geen woorden voor, hoe dankbaar ik ben!”
Tess (40 jaar, organisatie adviseur)

Dear Marion,
[…] Otherwise I am feeling improvements in my stomach! I remember last time I was in China two years ago, my stomach felt terrible all the time but now, after being here for three days, my stomach still works fine! Also I have the feeling that I don’t need to eat as much as before – probably an improvement of the stomach taking care of the nourishments. Merry Christmas! Best regards, R.H.
“Dear Mrs. Gulpers,
I have taken my medicine for five weeks now and I am feeling improvements in my stomach. Less gas is created and I am actually eating a little bit less than usual (feeling less hungry) which is probably a good sign!! Also my acne is getting better, and I am feeling in general that my confidence has raised. I would like to try to eat less carbs and sugar for a while and after a few months, I might do a revisit at your place.
Thank you so much for the advices!! Best regards,
R. H.” (18 jaar, student en pianist)

“Op 17 september heb ik met jouw hulp een helende reis kunnen maken en na afloop heb ik beloofd je op de hoogte te houden, vandaar hierbij mijn mailtje.
Ik vond de reis heel bijzonder om te maken, het heeft me toch weer de nodige inzichten verschaft. Daarnaast heb ik het gevoel beter te kunnen ruiken en proeven. Ik heb geen idee of je dit weleens eerder hebt gehoord n.a.v. een helende reis, maar het valt mij in ieder geval op. Ook is de relatie die ik met alle drie mijn kinderen heb liefdevoller en daarmee nog waardevoller geworden. Natuurlijk ben ik best nog eens boos, natuurlijk krijgen ze best nog eens een standje, maar ik merk dat ik er anders mee omga. Ik blijf niet meer zo lang “hangen” in die boosheid, kan het eerder en makkelijker van me afschudden en wat nog belangrijker is; ik heb het gevoel beter naar mijn kinderen te luisteren en sta open voor hun argumenten. Al met al veranderingen die ik heb opgemerkt na het maken van een reis.”
Nicoline (37 jaar, 1 maand na een Helende Reis sessie)

“Er is in een maand [na de reis] enorm veel voorgevallen. Ik kan veel beter vanuit ruimte en liefde reageren. Hierdoor veranderen mijn contacten met mensen. Wordt het gemakkelijker om in contact te blijven, als zou je dat op basis van mijn vertraagde reactie, niet direct zeggen. Het voelt goed. Dingen komen en gaan, vallen op hun plek. Ik heb niet meer het gevoel dat ik hier heel erg sterk in hoef te sturen. Er gebeuren ook wel heftige dingen, toch blijft het gemakkelijk om bij mijzelf te blijven en het te ontvangen. Je zult begrijpen, dat ik er erg blij mee ben. Ook al reageren mensen om mij heen wat geprikkeld, kunnen zij het nog niet helemaal geloven of missen zij nog het vertrouwen in mij. Ik ben positief en opgelucht. Dankbaar, dat ik dit heb mogen ervaren.”
Michel (36 jaar, 1 maand na zijn eerste Helende Reis)

“Je ervaart het leven beter omdat je je er niet meer voor af hoeft te sluiten. De liefde komt nu écht binnen in je hart, in je lijf! Vroeger natuurlijk ook wel maar nu vollediger, sterker.”
Petra (40 jaar, 2 weken na een Helende Reis sessie)

Wat er echt veranderd is, is dat ik me nu gewoon in de basis gelukkig voel, ik ben gewoon iedere dag blij! En natuurlijk ken ik nog steeds momenten van verdriet en boosheid en zo, maar het zijn slechts momenten. Vroeger had ik natuurlijk ook gelukkige momenten of dagen maar tegelijkertijd was onder de oppervlakte altijd die onderstroom van verdriet voelbaar, als ik mezelf al toestond het te voelen. Dat dat nu veranderd is, is voor mij het grootste geschenk.”
Maria (42 jaar, na een aantal Helende Reizen)

“Zowel 19 Mei als 17 Juni 2010 ben ik bij jou in de praktijk geweest voor een Helende Reis.
Mijn probleem was dat ik mij zo veel zorgen maakte over een voorgenomen reis naar Zuid-Amerika met mijn man.  Het voelen van sterke ongemakkelijkheid in de bergen, m.n. als we boven de boomgrens uitkwamen, kende ik al mijn hele leven en het leidde nogal eens tot strubbelingen met mijn man, die juist zo van de bergen kan genieten. Tijdens onze reis door de VS, nu 2 jaar geleden, werd ik echter overvallen door wel heel heftige emoties, met grote angst en wanhoop. Het gebeurde tijdens ons verblijf in het Nationale Park the Grand Tetons. De bergen hier zijn indrukwekkend hoog en scherp en roepen gevoelens van grote onherbergzaamheid op. Opvallend was mijn gevoel dood te zijn gegaan door koude, ontberingen en eenzaamheid.
Tijdens mijn Helende reis werd me duidelijk dat de grote rotsmassa’s mij indirect herinnerde aan de onverzettelijke houding van mijn vader tijdens mijn jeugdjaren. Hierbij speelde de religieuze dwangbuis die ons in het gezin werd opgelegd een belangrijke rol. Angst voor dood zijn (volkomen machteloosheid) bleek uiteindelijk een heel centraal thema.
Tijdens mijn tweede helende Reis met het thema ‘wat draagt mij’, beleefde ik heel bijzondere, steunende en dragende situaties, terwijl ik steeds verder terugging in mijn leven. Teruggereisd naar mijn lichaam van nu doorstond ik aan het einde het gevoel ‘versteend’ in een graf te liggen, zonder er nog van weg te vluchten.  Het leidde uiteindelijk tot een heel mooi gevoel van zuivere warmte en liefde.
Je vroeg me om je te mailen als de reis naar Zuid-Amerika gemaakt had om te laten weten of de therapie succes heeft gehad of niet.
We zijn nu 10 dagen terug en ik kan je verheugd vertellen dat ik geen moment van angst of ongemakkelijkheid meer heb gehad.
Afgelopen zomer al in de Franse Alpen ben ik op plaatsen geweest, die mij voorheen problemen gaven. Nu voelde ik me er goed, veilig, blij.
Eén maal zijn we met een stoeltjeslift naar boven de 3000 meter gegaan en zelfs daar was ik helemaal niet bang! Het gaf me een bijna triomfantelijk gevoel.
Het viel ook mijn dochter op tijdens bergwandelingen, dat ik meer kon blijven genieten zelfs als het parcours zwaar was.
Tijdens mijn reis in Zuid-Amerika merkte ik dat ook in andersoortige situaties, waarin ik voorheen snel angstig en terughoudend werd, bijvoorbeeld in een kleine boot op zee of in een auto rijden langs een gevaarlijke afgrond, ik het wel spannend vond, maar dat ik het evengoed leuk kon blijven vinden.
Het lijkt er dus echt op dat ik er een flinke dosis levensvrijheid bij heb gekregen!  Dankzij de bijzondere uitwerking van de Helende reizen die ik met jou doorleefde.
Ik wil je heel erg bedanken voor je begeleiding, die ik als steunend en liefdevol heb ervaren. Heel erg professioneel ook, nergens was je sturend, maar altijd open in je houding naar mij toe.”
N. Dekker (64 jaar, na 2 Helende Reizen)

Sterk is mijn kracht,
muziek geeft mij power.
Het schip vaart
waar de woeste golven
tot rust zijn gekomen.

Sterk is mijn kracht,
kijkend naar de horizon
ga ik op weg
nieuwe uitdagingen aan.

Sterk is mijn kracht.
Voel ik de Liefde
voor de ‘KLeine IK’
in al mijn rust.

Sterk is mijn kracht
het anker stevig vast.
Mijn pen in mijn hand,
gevoelens op papier geschreven.

Sterk is mijn kracht.
Voel ik de Liefde voor mijn ouders.
Lopen zij in mijn voetstappen mee.
Wat ben ik rijk.

Sterk is mijn kracht,
om het vlammetje in mijzelf
te zien branden.
Ik open mijn handen
laat de Liefde uit mijn hart stromen.

Sterk is mijn kracht,
wie ik ben
en wat mij bracht in
” De Helende Reis”

Dank je wel Marion
Marian x      23/11/2017

Marian (54 jaar, na 3 Helende Reizen)