Levend Bloed Analyse – Microscopisch onderzoek

Meten = weten

Een Levend Bloed Analyse meet het effect van je leef- en voedingsstijl op je lijf en je psyche. Het maakt de voor het blote oog onzichtbare stoffen in het bloed duidelijk zichtbaar en toont de (misschien nog onmerkbare) effecten op je systeem. Daardoor is Levend Bloed Analyse (LBA) preventief goed inzetbaar maar ook als detectie van huidige problemengebieden in je systeem.

Specialisaties Marion Gulpers: * Verzuringsklachten * Post Viraal Syndroom * Candidiasis * Onverklaarbare Vermoeidheidsklachten * Auto-immuunziekten * Darmproblematiek, etc. Klik hier voor de complete lijst.

 

Een Levend Bloed Analyse kan informatie geven over:

– eventuele vitamine en mineralen tekorten – omega 3-6-9 onbalansen – de mate van verzuring – aanwezigheid van gifstoffen/afvalstoffen – mogelijke ontstekingen – de werking van de lever, milt en nieren – de aanwezigheid van bacteriën, parasieten of schimmels

Er wordt ook altijd een meeting gemaakt van uw HB waarde, de Hematocrietwaarde (aantal rode bloedcellen) en, indien relevant, uw cholesterolwaarde en uw glucosewaarde. Ook behoren een Vit D test en een vit K status test tot de mogelijkheden.

Met de Levend Bloed Analyse kunnen door de bestudering van slechts enkele druppels van je bloed afwijkingen of defecten aan je bloedcellen opgemerkt worden.  We kijken bijvoorbeeld naar de vorm van de rode bloedcellen om er achter te komen hoe het gesteld is met de chemische samenstelling van je bloed. Dit zegt iets over de aan- of afwezigheid van voedingsstoffen en over werking van je organen: de lever, de darm en de milt. Ook de mate van activiteit van de witte bloedcellen (en dus de activiteit van het immuunsysteem) is te zien in dezelfde druppel bloed.

Tevens wordt er vastgesteld of er in het bloed elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals gistcellen en bacteriën.

 

FaseContrast en DonkerVeld methode

Bij True Insight wordt voor een Levend Bloed Analyse gebruik gemaakt van een combinatie microscoop die niet alleen FaseContrast beelden levert maar ook DonkerVeld beelden maakt. Dat is een groot voordeel:

Met de FaseContrast beelden kan het bloed gecontroleerd worden op de inwendige structuur in de levende bloedcellen. Hierbij hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van een kleurstof die de cellen zou doden. Daardoor is de kwaliteit van het levende bloed goed te analyseren.

Met de DonkerVeld beelden kan men zelfs de kleinste deeltjes waarnemen die niet zichtbaar zijn met gewone belichting. Dit geeft mogelijkheden om de mate van leverbelasting vast te stellen. Ook worden de witte bloedcellen en de mate waarin ze actief zijn, goed zichtbaar.

Met beide methodieken kan er gebruikt gemaakt worden van een 40x, 100x, 400x en 1000x vergroting van het beeld.

 

DroogBloed Analyse

Niet alleen wordt er een levend bloed preparaat gemaakt, er wordt ook altijd een preparaat gemaakt voor de Droog Bloed analyse. Dit preparaat wordt ook microscopisch onderzocht met de Fasecontrastmicroscoop en geeft een indicatie van ontstekingsprocessen, de aanwezigheid van vrije radicalen en  de anti-oxidantenbalans in het lichaam. Tevens kan het  een beeld geven van de psychische gesteldheid.

 

Klik hier over meer informatie over de tarieven voor een Levend Bloed Analyse

Integrale Health Check

Levend Bloed Analyse vormt een belangrijk onderdeel van de Integrale Health Check. In dit uitgebreide consult komen de resultaten 9 analyses samen die de basis vormen van een behandeladvies. Klik hier voor meer informatie over de Integrale Health Check.

Mail voor het boeken van een Levend Bloed Analyse naar marion.gulpers@trueinsight.nl