Levend Bloed Analyse

  Meten = weten

Een Levend Bloed Analyse (LBA) meet het effect van je leefstijl op je lijf en je psyche door een bloeddruppel te onderzoeken onder de microscoop. Daardoor is te onderzoeken wat de kwaliteit is van de rode en witte bloedcellen en van het bloedplasma. De eventuele vervormingen in de bloedcellen en het plasma kunnen duiden op fysieke problemen. Deze analyse geeft daar uitsluitsel over.  

Ook maakt de microscoop de voor het blote oog onzichtbare stoffen in het bloed duidelijk zichtbaar en toont de (misschien nog onmerkbare) effecten op je systeem. Daardoor is LBA goed inzetbaar als preventieve gezondheidszorg maar ook als detectie van de oorzaken van bekende problemengebieden in je systeem. Als aanvulling wordt tijdens het consult ook je HB waarde gemeten (ijzer) en naar wens ook je vit D waarde.

 

Specialisatie Marion Gulpers:

* Verzuringsklachten
* Post Viraal Syndroom
* Candidiasis
* Onverklaarbare Vermoeidheidsklachten
* Auto-immuunziekten

 


Een Levend Bloed Analyse kan informatie geven over:

- eventuele vitamine en mineralen tekorten
-
omega 3-6-9 on-balansen
- de mate van verzuring
- aanwezigheid van
gifstoffen/afvalstoffen
- mogelijke ontstekingen
- de werking van de lever, milt en nieren en de darmen

Er wordt ook altijd een analyse gemaakt van uw HB waarde, de Hematocrietwaarde (aantal rode bloedcellen) en indien gewenst de vit D waarde, uw cholesterolwaarde en uw glucosewaarde.

Met de Leven Bloed Analyse kunnen door de bestudering van slechts enkele druppels van je bloed afwijkingen of defecten aan je bloedcellen opgemerkt worden.  We kijken bijvoorbeeld naar de vorm van de rode bloedcellen om er achter te komen hoe het gesteld is met de chemische samenstelling van je bloed. Dit zegt iets over de aan- of afwezigheid van voedingsstoffen en over werking van je organen: de lever, de darm en de milt. En afwijkingen kunnen herleidt worden tot tekorten aan vitamines en mineralen, zoals bijvoorbeeld een ijzertekort, B12 tekort, vit C, vit E en foliumzuur tekort. Ook de mate van activiteit van de witte bloedcellen (en dus de activiteit van het immuunsysteem) is te zien in dezelfde druppel bloed.

Tevens wordt er vastgesteld of er in het bloed elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals afvalstoffen die een indicatie zijn van de aanwezigheid van gistcellen en bacteriën elders in je lijf. Dit kan namelijk leiden tot een scala aan klachten.

Bij True Insight wordt voor een Levend Bloed Analyse gebruik gemaakt van een combinatie microscoop die niet alleen Fasecontrast beelden levert maar ook Donkerveld beelden maakt. Dat is een groot voordeel:

Met de Fasecontrast beelden kan het bloed gecontroleerd worden op de inwendige structuur in de levende bloedcellen. Hierbij hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van een kleurstof die de cellen zou doden. Daardoor is de kwaliteit van het levende bloed goed te analyseren.

Met de Donkerveld beelden kan men zelfs de kleinste deeltjes waarnemen die niet zichtbaar zijn met gewone belichting. Dit geeft mogelijkheden om bepaalde bacteriën en schimmels te ontdekken die anders niet aantoonbaar zouden zijn. Ook worden de witte bloedcellen en de mate waarin ze actief zijn, goed zichtbaar.

Daarnaast wordt er ook altijd een preparaat gemaakt voor de droogbloedanalyse. Dit preparaat wordt ook microscopisch onderzocht en geeft een indicatie van ontstekingsprocessen, de aanwezigheid van vrije radicalen en  de anti-oxidantenbalans in het lichaam. Tevens geeft het een beeld van de psychische gesteldheid.

Uit de analyse kan een advies komen voor aanpassingen van je levensstijl en je voedingspatroon. Je krijgt voldoende advies en tips om hier zelf meteen mee aan de slag te kunnen. Ook kun je er voor kiezen hierin trajectmatig uitgebreid ondersteund te worden door de therapeut. In overleg en in afstemming op de individuele problematiek wordt dan een behandelplan opgesteld. Dit kan verstandig zijn bij het volgen van een dieet, het ondersteunen van je detox of om bv spijsverteringsproblemen op te lossen. Ook kan Levend Bloed Analyse je helpen op weg naar herstel van chronische ziekten.